De Migraine Coach

Inge van vuuren

Inge van vuuren

Mijn naam is Inge van Vuuren en ik ben 48 jaar. Van deze 48 jaar heb ik 35 jaar migraine met aura met verschillende frequenties in aanvallen.

Ik ben opgegroeid in een artsengezin en had graag zelf arts willen worden echter was mijn inzicht in wis- en natuurkunde niet voldoende waardoor ik deze wens op een andere manier heb ingevuld.
Door mijn affiniteit met de medische wereld heb ik me steeds verder verdiept in mijn eigen chronische ziekte: migraine.
Dit heeft er toe geleid, dat ik veel boeken over deze aandoening heb gelezen, veel weet over de betreffende medicatie, veel weet over de verschillende soorten migraine, veel weet over wat er gebeurt wanneer je een migraine aanval hebt, veel mee heb gedaan aan onderzoek naar migraine en ik heb er ontzettend veel over gesproken met zowel mensen met als zonder migraine.
Waar het mij in deze zoektocht aan ontbrak is hulp bij het omgaan van het accepteren van het feit, dat ik een chronische ziekte heb, dat het niet aan mij ligt en in het omgaan met alle schuldgevoelens en de schaamte, die ik voelde.
Waarom ontbrak het aan deze hulp?
Simpelweg, omdat migraine een aandoening is waarbij gezocht wordt naar genezing of het voorkomen van aanvallen. De medische wereld doet dit dan ook heel goed.
Maar zoals bij veel ziektes wordt voorbij gegaan aan alle bijbehorende emoties, zoals schuldgevoel, somberheid en onzekerheid. En welke invloed dit op zijn of haar omgeving heeft.

Na 10 jaar ervaring in leidinggevende functies in het bedrijfsleven en ook hierin te maken hebben met migraine besloot ik dit jaar me full time als coach te willen inzetten voor mensen met migraine.
Ik heb in de afgelopen 10 jaar veel trainingen en cursussen gevolgd m.b.t. coachen en alle vaardigheden, die daarvoor nodig zijn. Daarnaast heb ik zelf een aantal keer een coachingstraject gevolgd. Communicatietrainingen zijn ook altijd een onderdeel van mijn werk geweest en deze zijn goed toe te passen in het coachen. Bovendien heb ik een 8- weekse training Mindfulness afgerond in 2015.

Wat mij helpt is het praten met ‘ lotgenoten’, omdat het bijna niet uit te leggen is wat er met je gebeurt wanneer je een migraine aanval hebt. Dit stuit dan ook op veel onbegrip in je omgeving.
Door mijn ervaringsdeskundigheid en mijn coachingservaring de laatste 10 jaar wil ik je graag helpen om te gaan met migraine.

Ik ben geen arts en zal dan ook het hoofdstuk medicatie niet heel uitgebreid meenemen in het coachen. Ook ik kan migraine niet genezen, maar ik kan je wel helpen het dragelijker te maken door je te helpen meer inzicht te krijgen in jouw specifieke situatie.

mc-logo-rgb